Toch weer opgenomen

Half september heeft Eva de button gehad. De eerste paar weken ging dit heel goed. Daarna begon Eva veel boertjes te laten en kwam er af en toe een beetje voeding mee omhoog. Dit ging van kwaad tot erger tot ze afgelopen maandag het toppunt bereiken en zeven keer spuugde binnen 16 uur. Vorige week, in de herfstvakantie, waren de klachten al zo erg dat we regelmatig contact hadden met de kinderartsen van het MST. Woensdag 25 oktober werd besloten dat er een contrastfoto van de maag en de darmen gemaakt moest worden om te kijken of de button goed lag en de werking van de maag te controleren. Bij een contrast foto word er vloeistof ingespoten, in het geval van Eva via de Button, zodat deze vloeistof goed zichtbaar is op de foto's. De contrastfoto's lieten het volgende zien; de vloeistof bleef langer dan normaal in de maag zitten en de button zat op de goede plaats. Helaas geeft dit niet voldoende indicatie voor de oorzaak van het spugen. Ook uit bloedonderzoek kwam niet. Dus werd er een afspraak gemaakt in Groningen, omdat daar de button is geplaatst.

 

Afgelopen woensdag zijn we daar naartoe gegaan en in overleg met de arts kwamen we tot de conclusie dat de beste manier om er achter te komen wat het spugen bij Eva veroorzaakt is om haar op te nemen. De komende dagen gaan bestaan uit observeren, verschillende manieren van voeding toedienen proberen en als niets werkt krijgt Eva een proefsonde die via haar neus naar de dunne darm loopt. Op die manier komt de voeding niet in haar maag, maar krijgt ze wel voldoende binnen. Als duidelijk word dat een peg-J de oplossing is voor Eva wordt ze opnieuw geopereerd en word de button in de dunne darm geplaatst.

 

Hopelijk word er snel een oplossing gevonden want op het moment krijgt Eva vandaag maandag al niets anders dan ORS (water met toegevoegde elektrolyten en mineralen), omdat ze niets anders binnen houdt. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.