Korte pitstop

Afgelopen zondag postte we heel enthousiast dat we naar huis mochten. Helaas was dit van korte duur. We hebben thuis een korte pitstop gehad met een paar dagen waarin Eva zich goed voelde. Helaas begon gisteren het spugen weer en is Eva inmiddels weer opgenomen.

Toen Eva veel spuugde vonden wij haar als ouders niet echt ziek, ze was wel beroerd, maar niet ziek zoals we van haar kennen. Dit veranderde gisteren, de koorts vloog ineens de lucht in naar 39.9. Bij Eva hebben we inmiddels een gegronde angst voor hoge koorts. Afgelopen mei is Eva met 42.6 opgenomen op de IC in Groningen en daar is ze ternauwernood uitgekomen. Hierdoor schieten onze stresslevels  tegelijk omhoog met Eva's koorts.

 

Inmiddels is de koorts onder controle met paracetamol en lijkt het spugen wat minder te worden. Er is nog geen directe oorzaak gevonden, maar de artsen neigen naar een virale infectie. Het is herfst en dan zijn er meer  virussen in de lucht en kinderen vatbaarder. Juist Eva is wat dit soort dingen betreft erg kwetsbaar,

Eva heeft op het moment nog een infuus om extra vocht toegediend te krijgen en ze krijgt via de sonde ORS( water met toegevoegde mineralen en elektrolyten). Als het goed blijft gaan en Eva spuugt niet gaan we in de loop van de middag over naar verdunde sondevoeding zodat ze toch wat voedingsstoffen binnen krijgt.

 

In de tussen tijd ligt Eva naar liedjes te luisteren en dommelt af en toe even weg. Wij zijn in ieder geval blij dat ze dit keer in onze eigen ziekenhuis ligt. Dat is logistiek een stuk makkelijker. Hier heeft Eva een eigen kamer waar ook een box staat voor Aron. Bovendien kennen we hier de (meesten) zusters en dokters. Dit is voor Eva en voor ons prettig.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.